torsdag 6 december 2018

Lucka 6 - Slalom mellan benen och/eller Åttan

Dagens utmaning är ett relativt vanligt trick som många lär sina hundar. Om din hund redan kan det är det fritt fram att vara kreativ och utveckla tricket/tricken ;) Slalom mellan benen och Åttan är båda vanliga i freestyle. De är också bra övningar för att värma upp kroppen på hunden inför fysisk ansträngning som exempelvis agility. 

Enklaste sättet att lära in båda dessa varianter är att locka hunden där den ska gå för att sedan visa med handen och minska hjälperna mer och mer samtidigt som man lägger på sitt kommando (om man vill ha verbalt kommando). Vissa hundar tycker att det är obehagligt med ben och fötter och då kan man behöva peppa och stötta lite mer än om hunden tycker att det är helt okej. Precis som i gårdagens lucka är den här svår för Miqro eftersom han tycker att mina ben är lite läskiga medan Myzaq har mycket lättare och kan/vågar därför gå närmare mina ben och därmed både få ett snabbare slalom och tightare svängar. För att stärka Miqro i att våga peppar jag honom jättemycket och lockar och hjälper för att han ska våga. Jag är också extra försiktig med hur jag rör mina egna ben. Vi växlar mellan att jag står stilla och vi gör Åttan och att jag går framåt och det blir Slalom mellan benen. Detta gör att han litar mer och mer på mina fötter och ben.

För att få godkänt på den här luckan ska hunden med hjälp av fysiskt eller verbalt kommando genomföra den. Det är alltså inte godkänt att "dra" hunden mellan benen med hjälp av godis ;) 

LYCKA TILL!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar