onsdag 5 december 2018

Lucka 5 - Mellan

En lucka som inte kräver så jättemycket förklaring. Uppgiften går helt enkelt ut på att hunden ska vara mellan dina ben. Jag vill gärna se att du utmanar hunden på något sätt men du lägger så klart nivån helt där du själv vill. Så länge hunden är mellan dina ben på kommando (ord eller tecken) så är luckan godkänd.

Miqro tycker att det är lite obehagligt att vara mellan mina ben efter att jag klivit på honom nån gång så vår utmaning är att han vill vara där överhuvudtaget och man kan faktiskt se på klippet att det går bättre och bättre. På slutet kan jag ha fötterna tätare ihop, gå både framåt och bakåt och vrida mig runt. Jag går väldigt långsamt så nästa steg är att öka temot lite till men först behöver han bli stabilare i positionen. Som ni ser har han inga problem att gå in i positionen utan det är rörelsen som är jobbig för honom. 

Myzaq har lite svårare att förstå själva positionen. Han vill i första hand vara i fotposition och när jag börjar vifta snurrar han mest :) Han har dock inga större problem med mina ben och fötter så när han väl förstår positionen tror jag att han kommer att ha lättare att vara mellan. Vi tränade mellan mer frekvent för ett par år sedan och då klämde han sig in mellan mina ben mest hela tiden så fick minska på just den träningen ett tag... 

Mellan är en position som används i heelwork to musik. Den kan också vara bra att använda i trånga utrymmen för att skydda sin hund från andra människors fötter. Ganska många har sin hund i den positionen innan start på agilitytävlingar också. Förutom det är det mest en rolig grej som man kan lära in för att ha kul tillsammans med sin hund :) 

LYCKA TILL!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar