tisdag 4 december 2018

Lucka 4 - Vågen

Årets första renodlade trick ✌✌ Fast även om jag kallar det för renodlat trick har jag faktiskt själv använt det i inlärningen av fjärren i lydnadens startklass 😊 I början av filmen kan du se att jag endast går från "sitt fint" till ligg. Det är för att få till ett snabbt läggande istället för att han liksom "klättrar" ner till ligg. Från det har jag sedan gått från "sitt" via ett snabbt "sitt fint" och sen ligg. Sedan minskat "sitta-fintandet" mer och mer. 

Nog om det. Steg ett i denna övning är att få upp hunden i någon form av "sitta-fint-position". Detta kräver en hel del muskler för hunden så har du aldrig tränat det bör du gå försiktigt fram. Enklaste sättet är att locka hunden uppåt med hjälp av en godis i handen. Du kan behöva anpassa hur du håller godisen så att hunden reser upp kroppen långsamt istället för att liksom kasta sig upp. När hunden fått in denna rörelse kan du välja att antingen lägga ett kommando på det eller gå direkt från sitta fint till ligg genom att visa med handen. 

För att få godkänt på luckan ska hunden gå från sitta fint (vara upprätt) till ligg och tvärtom i relativt snabbt tempo och med ett fint flyt mellan positionerna. Den får alltså inte stanna upp någon längre stund i exempelvis sitt. Den ska vara minst två gånger i varje position under övningen men du får själv välja om den börjar i sitt fint eller ligg 👌

LYCKA TILL!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar