onsdag 19 december 2018

Lucka 19 - Fånga/Balansera/Apportera godis

Woohoo, en lucka med massa godis!! 😍😍 Välj ett av alternativen eller visa upp allihopa! Mina hundar kan inte apportera godis så den finns det ingen film på 😎 Dock vet jag ett gäng hundar som kan så det går att lära ✌️

Varken Lyra eller Myzaq har balanserat godis på nosen förut och de tyckte att det var en konstig övning båda två. Lyra fattade inte var godisen tog vägen... Det verkar som att hon trodde att den var i min hand hela tiden 🙈🤣🤦‍♀️ Myzaq tyckte att det hela var lite jobbigt så jag försökte peppa honom så mycket jag kunde. Miqro har gjort övningen förut och är duktig på att balansera både godis och annat på nosen. Det enda jag har gjort är att jag har ett "stilla-kommando" där hunden ska vara helt stilla. När jag sedan säger "var så god" får den röra sig och därmed ta godisen. 

Vad gäller att fånga godis är Miqro bra på det medan Lyra har lärt sig den senaste tiden. Myzaq kan inte alls, som synes, utan han tittar ner på marken och väntar på att godisen ska hamna där... För att lära Lyra gjorde jag så att jag började med en relativt stor godisbit som jag visade henne tydligt. Jag försökte kasta så nära hennes mun som möjligt så att hon i princip inte kunde missa den. Om hon ändå missade försökte jag vara snabb att ta den innan hon hann göra det. Alltså, för att få godisen var hon tvungen att fånga den. När hon lyckades fick hon massa hurrarop och glada ord. 

LYCKA TILL!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar