måndag 17 december 2018

Lucka 17 - Balansera på stock/boll/balansgrej

Idag ska hunden balansera. Vad den balanserar på är valfritt men den ska få jobba med alla sina muskler vilket den gör när den balanserar. Du kan välja att hunden gör tricks på balansgrejer om du vill. Tänk på att det blir jobbigt för hunden om den inte är van så träna inte för länge. 

Att balansera är en grundfärdighet som är bra både i vardagen och i alla hundsporter. Det stärker hela hunden, både fysiskt och mentalt. Om hunden har dåligt självförtroende kan det vara idé att börja med att balansera på något enkelt som man vet att hunden klarar av, för att sedan försvåra så hunden hela tiden får känna att den lyckas. När hunden lyckas kommer den att känna sig duktig och självförtroendet stärks. Även för hundens muskler kan det vara bra att börja lite enklare. 

Det här är en perfekt lucka att göra på skogspromenaden. Där finns ofta massa saker att balansera på som tex stenar och omkullfällda träd. Även i staden finns mycket att balansera på som tex gråsuggor, murar och brädor. Det ska bli kul att se vad just ni hittar att balansera på 😍

LYCKA TILL!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar