söndag 16 december 2018

Lucka 16 - Tass på något

Dagens uppgift är att hunden ska lägga sin tass på något. Din hand räknas inte men för övrigt kan hunden lägga tassen på vad som helst. Miqro och jag visar några exempel i filmen. Det sista är under inlärning och slutprodukten ska bli att han står med en tass på varje fot medan vi går framåt. Det har jag velat lära in länge men inte kommit mig för innan så vi får se om det blir ett färdigt trick den här gången... Nu har vi i alla fall påbörjat inlärningen ✌

Det första du måste lära hunden är att lyfta tassen på kommando, vilket så klart kan göras på flera olika sätt. Många hundar har lätt att automatiskt lyfta en tass och då kan du belöna när den gör det. Andra hundar behöver lite hjälp genom att du killar lite på tassen eller benet. Belöna när tassen lämnar marken. Ytterligare andra behöver känna hur den ska göra genom att du helt och hållet hjälper hunden att lyfta tassen. Prova dig fram till vad som funkar för dig och din hund.

När hunden kan lyfta en tass på kommando kan du antingen peka var du vill att den ska lägga tassen eller hålla handen över föremålet och ta bort den när tassen kommer så att tassen landar på föremålet istället. Belöna när den gör det! (Lite som jag gör i sista snutten.) Alternativt använder du shejping och låter hunden själv lista ut vad det är du vill att den ska göra. 

LYCKA TILL!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar