måndag 19 december 2016

Sitt fint

Hunden ska sitta på rumpan med frambenen i luften och rak i ryggen. Vissa hundar väljer att sitta med tassarna hängande, vissa använder dem för att få balans och vissa håller dem lite uppåt. Självklart går det även att styra hur man vill ha det. Det här är ett trick som kräver mycket av hundens muskulatur så det är viktigt att bygga upp musklerna långsamt om de inte finns där redan.

Börja gärna träna det här på en matta så att det inte blir så halt för hunden. Ta en godis och liksom dra nära över huvudet på hunden. När hunden sitter kvar med rumpan men lyfter framtassarna får den godisen. Ett tips kan vara att börja med att ha handloven mot hudens huvud för att markera att den inte ska ta något just då. När den sedan ska sträcka sig efter godisen vänder du på handen så godisen kommer neråt. Så småningom behöver den lyfta framtassarna mer och mer innan den får godisen. 


När ryggen börjar bli rak måste hunden öva mycket på att använda rätt muskler och där kan det ta tid innan den hittar sin balans. När hunden hittat balansen är det dags att börja lägga på kommando medan hunden utför tricket. För att träna hundens balans och kroppskontroll ytterligare kan du låta hunden (när den kan det här tricket på golv och mark) be den sitta fint på stenar, sängen, knöliga ytor, trädstammar, smala ytor osv.

LYCKA TILL!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar